Zelfhypnose

Zelfhypnose is een techniek waarmee jij jezelf met behulp van een mentale trigger in hypnose kunt brengen. Deze techniek wordt eerst door een hypnotherapeut geïnstalleerd en moet daarna versterkt worden door deze techniek thuis te oefenen.

wat is zelfhypnose?

Zelfhypnose is een techniek waarmee jij jezelf met behulp van een mentale trigger in hypnose kunt brengen. Deze techniek wordt eerst door een hypnotherapeut geïnstalleerd en moet daarna versterkt worden door deze techniek thuis te oefenen.

Een aantal voordelen van zelfhypnose

  • verminderen van stress klachten verminderen van angst en pijnklachten
  • versterken immuunsysteem
  • bevorderen van wondgenezing
  • verminderen van overgangsklachten
  • leren om (weer) connectie te maken met je gevoel
  • jezelf positieve suggesties meegeven die op een dieper niveau werker dan affirmaties
  • beter slapen
  • het ouderdoms process vertragen

Wat belangrijk is om je te beseffen is dat deze voordelen niet direct meetbaar zijn en ook afhankelijk zijn van de mate waarin iemand zelf actief ermee aan de slag gaat. De reden dat zelfhypnose zoveel mooie voordelen kan bieden heeft ermee te maken dat het een zeer effectieve tool is om stress af te voeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je interne stressoren vermindert dan wel oplost met behulp van hypnotherapie. Wat dat betreft is het nuttig om meer te weten over het effect van stress op ons lichaam.

Ik heb zelf een hypnotherapiesessie ervaren bij Ayla en ben hier zeer tevreden over. Ik heb Ayla ervaren als een prettig persoon, waar ik mij snel op mijn gemak bij voelde en ik vind haar kundig in haar werk. De sessie heb ik als intens, inzichtelijk en zeer positief ervaren. Ik begrijp nu beter waar bepaalde gedachten en bepaald gedrag vandaan komen en heb veel gehad aan het oefenen van de zelfhypnose. Die gebruik ik nu dagelijks. Ik was al gewend dagelijks te mediteren, de zelfhypnose zorgt ervoor dat ik nog sneller en dieper lichamelijk kan ontspannen.

Kimalou M.

Wat is stress

Stress is een mechanisme van het lichaam om een zo groot mogelijke overlevingskans te creëren in het geval van vermeend gevaar. Ons lichaam heeft een zenuwstelsel. via onze zintuigen krijgen wij constant informatie binnen van onze omgeving. wanneer er een indicatie is van gevaar dan wordt direct de stress respons in het lichaam gestart. Belangrijk om je te beseffen in dit verband is dat het lichaam hetzelfde reageert op het gevaar van oog in oog staan met een gevaarlijk dier zoals een leeuw, als bijvoorbeeld het krijgen van een email van je baas.

Het stress systeem is een neuro-endocrien systeem. Dit betekent dat bij een stress trigger het lichaam reageert door hormonen te produceren zoals onder andere cortisol, adrealine en noradrenaline. Deze hormonen beïnvloeden tal van onze lichaamsfuncties en hebben zelfs invloed DNA niveau. Stress kan genen aan en uitschakelen.

Er zijn tal van stressoren in het leven die ons lichaam in een stress respons kunnen brengen:

  • Omgevingsinvloeden
  • Fysieke stressoren, zoals verwondingen
  • Psychologische stressoren zoals:
  • negatieve gedachten
  • problemen in de relatie
  • problemen op werk.

Zelfhypnose is een krachtig tool om het lichaam te helpen om stress af te voeren. Stressoren die voortkomen uit negatieve gedachten/emoties of uit herinnering verbonden met traumatische gebeurtenissen uit je verleden die nog niet goed zijn verwerkt kunnen met hypnotherapie worden verwerkt.

Een combinatie van hypnotherapie en een actieve beoefening van zelfhypnose kan dus bijdragen aan zowel je fysieke als mentale gezondheid.

Bron: Het emotionele DNA – Prof, Dr. Pierre Capel. 

Enthousiast geworden?