Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het volgen van een hypnose opleiding?

Carrièremogelijkheden: Met een hypnose opleiding kun je een carrière als gecertificeerd hypnotherapeut nastreven. Je kunt je eigen praktijk beginnen en anderen helpen

Persoonlijke Groei: Hypnose gaat niet alleen over het helpen van anderen; het kan ook je eigen persoonlijke groei stimuleren. Je leert technieken voor zelfverbetering, stressmanagement en het bereiken van doelen

Anderen  helpen: Een van de meest lonende aspecten van hypnotherapie is het vermogen om anderen te helpen hun problemen te overwinnen. Of het nu gaat om het stoppen met roken, gewichtsverlies, het overwinnen van angsten of het beheren van stress, je kunt een positieve impact hebben op het leven van anderen.

Flexibele Werkomgeving: Als gecertificeerd hypnotherapeut heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. Of je nu vanuit een praktijkruimte werkt, online sessies aanbiedt, of een combinatie van beide, je hebt controle over je werkplek

Welke certificering bieden jullie aan na het voltooien van de opleiding?

Wij bieden na de opleiding de certificering aan van “Gecertificeerd OMNI Hypnotherapeut.” Dit certificaat bevestigt dat je met succes de OMNI Hypnosis Training hebt voltooid en dat je gekwalificeerd bent om hypnotherapie uit te oefenen volgens de hoge normen en ethische richtlijnen die door OMNI worden gehanteerd. Het is een erkenning van je vaardigheden en expertise in hypnotherapie en opent de deur naar het starten van je eigen praktijk. Bovendien kun je met het behalen van het OMNI-certificaat zonder extra training ook een diploma aanvragen bij de National Guild of Hypnotists (NGH). Dit biedt je nog meer erkenning en mogelijkheden binnen de hypnotherapie-industrie.

Wat is het verschil tussen live training en online training?

Bij de live training heb je direct de mogelijkheid om het geleerde te oefenen met je medestudenten. Hypnose is uiteindelijk een praktijk beroep en oefenen is een erg belangrijk aspect om je vaardigheden te vergroten. Bij de online training kun je de modules in je eigen tempo thuis doorlopen.Bij OMNI Hypnosis Training Center kun je kiezen tussen live training, online training, of zelfs een combinatie van beide, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaarheid. Beide formats bieden hoogwaardige hypnoseopleidingen, maar het hangt af van je persoonlijke behoeften en planning welke optie het beste bij je past.

Zijn er specifieke vereisten voor deelname aan de opleiding?

In de Verenigde Staten zijn er doorgaans geen specifieke vereisten om deel te nemen aan onze hypnose trainingen. We verwelkomen studenten met diverse achtergronden en ervaringsniveaus. Onze training is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in hypnotherapie, ongeacht hun professionele ervaring.

In Nederland stellen we echter de eis dat deelnemers minimaal op hbo-niveau werkervaring hebben of in staat zijn om op dat niveau te denken. Deze vereiste is specifiek voor de Nederlandse locatie en helpt ervoor te zorgen dat onze trainingen goed aansluiten bij de professionele normen in dit land.

Als je twijfelt of je aan de vereisten voldoet, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en te bespreken hoe onze trainingen het beste kunnen aansluiten bij jouw individuele situatie

Wat is het curriculum van de opleiding en welke onderwerpen worden behandeld?

Hier kun je het curriculum doorlezen met alle onderwerpen die worden behandeld. 

Zijn er kansen voor bijscholing en voortgezette ondersteuning na de opleiding?

Bij OMNI Hypnosis Training Center streven we ernaar om onze afgestudeerden te blijven ondersteunen, zelfs nadat ze hun certificering hebben behaald. We bieden verschillende mogelijkheden voor bijscholing en voortgezette ondersteuning:

 • Online Academy en Forum: Onze Online Academy biedt toegang tot een forum waar studenten vragen kunnen stellen, casussen kunnen bespreken en ervaringen kunnen delen. Dit is een waardevolle bron voor voortgezette ondersteuning en leren van medestudenten.

 • Specialisatie Opleidingen: In Nederland bieden we verschillende specialisatie opleidingen, zowel in het Engels als in het Nederlands. Bij OMNI is er ook de mogelijkheid om de HypnoCell en HypnoKids specialisaties in het Engels te volgen op de OMNI Academy.

 • Toegang tot de Hypnose Community: Studenten die specifiek bij mij de opleiding volgen, krijgen toegang tot de Hypnose Community, die ook in het Engels beschikbaar is. Hier kunnen ze na de opleiding vragen blijven stellen en waardevolle inzichten delen.

 • Global Exchange Zoom Meetings: Om de paar maanden organiseren we wereldwijde Zoom-meetings waar studenten vragen kunnen stellen, kunnen netwerken en hun ervaringen kunnen delen. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om contact te houden met medestudenten en met mij als trainer.

We geloven in voortdurende groei en ondersteuning van onze afgestudeerden, zodat ze hun hypnosevaardigheden kunnen blijven ontwikkelen en hun carrière kunnen versterken

Kan ik hypnotherapie gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling, los van een carrière?

Ja, absoluut! Hypnotherapie is zeer geschikt voor persoonlijke ontwikkeling en groei, los van een carrière. Veel deelnemers ervaren tijdens de training ook een persoonlijke transformatie. 

Waar worden de live trainingssessies gehouden in New York en Atlanta?

Op dit moment zijn deze locaties nog niet bekend. De verwachting is dat eind oktober/ begin novermer 2023 de locaties zullen worden gepubliceerd. 

Is de opleiding erkend of gecertificeerd door relevante instanties?

In Nederland is onze opleiding erkend en geaccrediteerd door verschillende instanties, waaronder VBAG, VVET, NVST via KTNO, BATC, en Catcollectief via Gatregisteropleidingen. Deze accreditaties bevestigen de hoge kwaliteit en professionaliteit van onze hypnose- en hypnotherapieopleidingen in Nederland, waardoor je kunt rekenen op een waardevolle en erkende certificering voor je hypnotherapiepraktijk.

In de Verenigde Staten is onze opleiding erkend door de National Guild of Hypnotists (NGH), wat een toonaangevende organisatie is in de hypnosegemeenschap. Daarnaast hebben we de ISO 9001-certificering, wat staat voor internationale erkenning van kwaliteitsmanagement. In Zwitserland is onze opleiding erkend door SBVH, wat staat voor de Swiss Professional Association for Hypnosis. Deze erkenningen benadrukken de wereldwijde acceptatie en hoge normen van onze opleidingen

Wat zijn de carrièremogelijkheden na het voltooien van de opleiding?

 • Hypnotherapeut: Hulp bieden bij persoonlijke uitdagingen zoals angst, stress en gewichtsbeheer.

 • Life Coach: Mensen begeleiden bij het bereiken van persoonlijke doelen.

 • Gezondheids- en welzijnsindustrie: Samenwerken met zorgverleners.

 • Onderwijs en workshops: Trainingen geven over hypnose en stressmanagement.

 • Eigen praktijk: Je eigen hypnotherapiepraktijk starten.

 • Specialisatie: Je richten op specifieke gebieden zoals sportprestaties of kinderhypnose.

 • Voortgezette educatie: Blijven leren en je vaardigheden uitbreiden

Kan ik mijn eigen praktijk starten na het afronden van de opleiding?

Zeker! Na het voltooien van de opleiding heb je de mogelijkheid om je eigen hypnotherapiepraktijk te starten. Het is echter van essentieel belang om grondig onderzoek te doen naar de wet- en regelgeving met betrekking tot hypnotherapie in het land of de staat waar je wilt gaan werken. Elke locatie kan verschillende eisen hebben en het is belangrijk om aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

Daarnaast is het sterk aan te raden om lid te worden van een beroepsorganisatie voor hypnotherapeuten. Deze organisaties kunnen waardevolle ondersteuning bieden, ethische richtlijnen stellen en mogelijkheden bieden voor voortdurende professionele ontwikkeling. Het aansluiten bij zo’n organisatie kan je helpen om je praktijk op te bouwen en te gedijen binnen de geldende normen en verwachtingen. Het kan ook bijdragen aan het opbouwen van geloofwaardigheid bij potentiële cliënten en het bevorderen van vertrouwen in je diensten.

Is er een gemeenschap van afgestudeerden waar ik deel van kan uitmaken?

Ja, na het voltooien van de opleiding kun je deel uitmaken van een gemeenschap van afgestudeerden. OMNI Hypnosis Training Center heeft een actieve en ondersteunende gemeenschap van hypnotherapeuten over de hele wereld. Dit netwerk biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met andere professionals in het veld, ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en te blijven leren van collega’s.

Bovendien organiseert OMNI regelmatig bijeenkomsten, conferenties en online evenementen waar je kunt netwerken en verbinding kunt maken met mede-afgestudeerden. Dit biedt waardevolle kansen voor bijscholing, voortgezette ondersteuning en het delen van best practices.

Het is een geweldige manier om je professionele netwerk uit te breiden, nieuwe vriendschappen te sluiten en te blijven groeien als hypnotherapeut, ongeacht waar je je praktijk uitoefent

Zijn er getuigenissen of succesverhalen van voormalige studenten beschikbaar?

Ja, je kunt testimonials bekijken van studenten die de OMNI opeiding hebben afgerond op deze pagina.