Ik help je graag om de verbinding te vinden met jezelf

Mijn verhaal

Ik ben Ayla Oostrom. Hypnotherapeut en hypnose trainer. Al heel mijn leven ben ik geïnteresseerd in andere mensen, culturen en perspectieven. Dit begon toen ik op driejarige leeftijd met mijn ouders verhuisde naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Hierdoor ben ik opgegroeid met andere beelden dan mijn leeftijdsgenoten in Nederland. Dit ontdekte ik toen ik op 9 jarige leeftijd terug kwam in Nederland en erachter kwam dat mijn klasgenoten dachten dat ik in een hutje in de jungle had gewoond, terwijl Nairobi in de jaren 90 al een erg moderne stad was.

Na de middelbare school ben ik politieke communicatie gaan studeren in Amsterdam. Tijdens deze studie heb ik me vooral bezig gehouden met de relatie tussen politiek, media en de samenleving. Mijn studie vond ik boeiend omdat het bij politieke communicatie ook gaat over verschillende perspectieven waarmee mensen naar de samenleving kijken.

Na mijn studie ben ik voor een half jaar stage gaan lopen in Mumbai bij de organisatie Teach For India. Hier heb ik toneelles gegeven aan kinderen in de sloppenwijken. Dit was een enorm verrijkend ervaring voor me en dit wakkerde bij mij een passie aan om met kinderen te gaan werken.

Terug in Nederland heb ik de Pabo opleiding gevolgd waarna ik een paar jaar voor de klas heb gestaan. Het contact met de kinderen was erg verrijkend en inspirerend maar het voorbereiden van lesplannen en uitgebreide handelingsplannen was niet waar mijn hartje sneller van ging kloppen. Ik heb het ook als zwaar ervaren om voor de klas te staan. 30 unieke wezens met allemaal bijzondere behoeften en kenmerken vol energie. In de klas is elk moment betekenisvol. Voor iemand die hoog sensitief is en emotioneel veel opmerkt van andere mensen was dit  uitputtend.

Tijdens mijn laatste jaar voor de klas besloot ik om de hypnotherapie opleiding van mijn moeder Ina Oostrom te volgen. Mijn moeder was op dat moment al meer dan 10 jaar succesvol bezig met hypnose. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat hypnose veel boeiender is dan mijn moeder al die jaren aan de keukentafel had doen vermoeden. Datzelfde jaar ben ik mijn eigen praktijk gestart en direct aan de slag gegaan met cliënten.

De beelden waarmee we opgroeien zijn in grote mate bepalend voor hoe we tegen het leven aankijken ook op latere leeftijd. Dit is iets wat ik telkens weer tegenkom in mijn sessies met de mensen met wie ik werk. Hypnose helpt je om met een nieuw perspectief naar je leven en jezelf te kijken. Met mijn praktijk School of Joy wil ik mensen helpen om hun passie te kunnen volgen om met plezier in het leven te staan. Hypnose is voor mij plezier, verbinden, creativiteit en in je eigen kracht gaan staan. 

Ik help je graag om de verbinding te vinden met jezelf en de veranderingen te realiseren in je leven waar je zo naar verlangt. Verandering vanuit je onderbewustzijn is krachtig en permanent. Ik werk niet met diagnoses of lange behandelplannen. Ik neem graag uitgebreid de tijd voor mijn sessies waarin we eerst bespreken hoe hypnose precies werkt en wat ik van jou verwacht tijdens de sessie. We bespreken ook uitgebreid je doelstelling en de dingen waar jij tegenaan loopt in je leven. Daarna beginnen we pas met de hypnose. Wil je meer over mij weten, stuur me dan gerust een bericht. 

 

Opleidingen

Designated certification instructor OMNI

Heb jij interesse om zelf hypnotherapeut te worden? Klik dan om hier de opleidingsmogelijkheden te bekijken.

OMNI hypnose en hypnotherapie opleiding

Hierin heb ik geleerd om te werken met regressietherapie en parts therapie.

Hypnokids®

Speciale hypnose technieken gericht op kinderen en jongvolwassenen. 

Gecertificeerd Havening® practitioner

Havening is een nieuwe therapievorm die gebruik maakt aanrakingen bij de armen, de handpalmen en het gezicht die je in staat stellen om diepgaand trauma op een relatief eenvoudige wijze te verwerken waarbij je niet heel lang in de pijn van het trauma terug hoeft te gaan.

Hypnocell®

Met Hypnocell® kun je in hypnose op cell niveau werken. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld het verbeteren van sportprestaties of het sneller herstellen van operaties. 

Hypnoslim

De hypnoslim is een hollistische methode die je helpt om blijvend op je gezonde gewicht te komen.

Hoe cliënten mij ervaren

“Snel, doeltreffend en leuk!”

Geen ingewikkelde behandelplannen, lange wachtlijsten of theoretische modules maar gewoon hypnose.
Gewoon hypnose? hoorde ik mezelf zeggen. Ja, gewoon hypnose!
Mijn zoon was zó vastgelopen dat hij ergens naartoe wou waar hij niet meer hoefde te praten.
Ik kreeg de tip School of Joy van een vriendin. En ja hypnose bood uitkomst. 
Toch hulp maar zonder dat je hoeft te praten. Geweldig dus.
 
Ayla sluit op een speelse maar vakkundige manier aan bij kinderen. Ze is lief, open en betrokken en weet wat ze doet.
Ze is professioneel en neemt ruim de tijd voor haar behandelingen.  
Sinds kort een nieuwe aanwinst voor haar praktijk erbij, want ja, ze staan vooraan als het gaat om de nieuwste technieken bij School of Jou, een prachtige VR bril! 
Een fantastisch en tastbaar hulpmiddel om in te zetten bij hypnose voor kids. Kinderen vinden dit geweldig. Een top apparaat!
 
Na 1 behandeling al merkbaar resultaat en na 2 behandelingen was het probleem opgelost. 
Ayla leert kinderen ook zelfhypnose zodat ze zichzelf thuis of bijvoorbeeld op school kunnen helpen met 1 simpel trucje. Dat geeft veel zelfvertrouwen!
Kortom een echte aanrader. Ik zeg doen!
Tjade

Een paar sessies tijdens een moeilijke tijd in mijn leven hebben mij enorm veel kracht gegeven, waar ik dankzij de zelf-hypnose telkens weer
een beroep kan doen. Haar stem vind ik persoonlijk prettig: een frisheid in combinatie met een gedrevenheid. Een perfecte mix voor een goeie
hypnose, mijn dank is groot.
Frances R.

Promotieopname tijdens het 40-jarige OMNI feest in Zürich.