Werkwijze

Herken je dit?

 • Je weet dat je niet gelukkig bent in je huidige baan. Eigenlijk wil je iets anders doen. Je zou moeten solliciteren naar iets anders, maar iets weerhoud je ervan om dit te doen.
 • Je wil meer energie ervaren in je dagelijks leven: je weet dat je eerder naar bed zou moeten gaan, of je meer zou moeten sporten maar het lijkt je maar niet te lukken.
 • Je hebt een slechte gewoonte zoals bijvoorbeeld nagelbijten of roken, je weet dat je dit niet zou moeten doen maar het lukt je maar niet om te stoppen.
 • Je merkt dat je in bepaalde situaties emotioneler reageert dan je zou willen.
 • Je ervaart angst of zelfs paniek terwijl je weet dat de angst niet (meer) reëel is.
 • Je ervaart dagelijks (fysieke) pijn terwijl er geen medische oorzaak voor is.

Lijkt het alsof iets je blokkeert om je ware passie te volgen. Heb je na jarenlang therapie duidelijk inzicht in gedrag dat je zou moeten veranderen maar telkens lijkt iets je te blokkeren om dat daadwerkelijk te doen? Zitten negatieve emoties je in de weg of heb je simpelweg geen energie om in beweging te komen?

Hier kan hypnose wellicht voor jou de ontbrekende sleutel zijn.

Kom in je vreugde

Ik ben opgeleid als hypnotherapeut en zet voornamelijk hypnotherapie in als tool om je te helpen de gewenste verandering te realiseren in je leven. Met hypnotherapie hebben we direct toegang tot je onderbewustzijn: Dit is de plek van je geest waar je emoties zitten en al je herinneringen liggen opgeslagen. Dit is ook het deel van je geest waar je gewoontes en overtuigingen zitten.

Onze keuzes worden voornamelijk gestuurd door onze emoties en onze overtuigingen. Emoties uit het verleden die niet goed zijn verwerkt kunnen invloed hebben op hoe jij reageert op emotionele triggers in het dagelijks leven. Veel van onze overtuigingen zijn ontstaan in de kindertijd maar passen misschien niet meer bij het leven van nu. Een hypnotherapie proces is een proces van zelfontdekking, emotionele verwerking en empowerment. In hypnose kun je emoties uit het verleden verwerken en beperkende overtuigingen omzetten naar behulpzame overtuigingen.  Door het onderbewustzijn in te duiken en te verbinden met de emoties die daar achter de schermen de show van je leven runnen is het mogelijk om de touwtjes weer in eigen handen te nemen. Niet langer bepalen jouw emoties blind je gedrag. Vanuit een volwassen bewustzijn kijk je naar de patronen die vanuit je kindertijd zijn ontstaan en maak jij nieuwe keuzes die passen bij je volwassen leven.

Mijn aanpak is een cliënt gecentreerde aanpak. Ik neem graag de tijd om je te leren kennen en de sessie(s) aan te passen op wat jij nodig hebt. Hieronder vertel ik je graag meer over mijn werkwijze.

 

 

Werkwijze

 

 

Verwachtingen:

Ik geloof sterk in open en transparante communicatie met mijn cliënten. Het is belangrijk om te weten dat hypnotherapie een therapievorm is waarbij je een zekere mate van zelfstandigheid en betrokkenheid dient te tonen. Terwijl ik je duidelijk zal uitleggen wat ik van jou verwacht tijdens de sessies en wat je van mij kunt verwachten, is het van essentieel belang dat je begrijpt dat de daadwerkelijke verandering niet vanzelf gebeurt. Jouw motivatie en betrokkenheid zijn van vitaal belang voor het succes van de behandeling. Tussen de sessies is er slechts beperkte ondersteuning beschikbaar, aangezien hypnotherapie geen therapievorm is met veel ondersteuning tussendoor. We zullen vooral tijdens de sessies actief samenwerken om jouw doelstellingen te bereiken. Soms is het zelfs mogelijk om meteen aan de slag te gaan met je doelstelling als dat passend is.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het proces begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is om te achterhalen of jouw probleem geschikt is om met hypnotherapie te behandelen en of ik de juiste persoon ben om jou daarbij te begeleiden. Wat je kan verwachten is dat ik je wat vragen zal stellen over je probleem/doelstelling. Daarnaast geef ik je de mogelijkheid om vragen te stellen die jij wellicht voor mij hebt.

Intake sessie

Vanuit het kennismakingsgesprek kunnen we samen besluiten om een intake sessie in te plannen. De intake sessie bestaat uit drie onderdelen. Een persoonlijk voorgesprek, uitleg over hypnose en de eerste hypnose sessie waarin ik je onder andere zelfhypnose leer.

Persoonlijke voorgesprek

In het persoonlijke voorgesprek nemen we de tijd om elkaar beter te leren kennen. We bespreken waar je tegenaan loopt en werken samen aan het verduidelijken van jouw doelen. Het is belangrijk om te begrijpen dat hypnotherapie geen praattherapie is. Het doel van dit gesprek is voornamelijk om je doelstellingen te verhelderen, aangezien de echte verandering tijdens de hypnosesessies plaatsvindt

Uitleg hypnose

Daarna neem ik de tijd om je, uit te leggen wat je moet weten om succesvol te zijn in de samenwerking met mij. Dit houdt in dat ik je meer uitleg zal geven over hoe de menselijke geest werkt en ook wat hypnose is en wat je kan verwachten van een hypnose sessie. Hypnotherapie is een intensieve samenwerking waarbij je een verschuiving maakt van je analytisch denken naar je gevoelsdenken. Je draagt in wezen het analytisch denken over aan mij waarbij jij helemaal in je gevoel gaat zitten. Om je hierop voor te bereiden zal ik je concreet uitleggen wat ik van jou verwacht tijdens de sessie maar ook wat je van mij kan verwachten.

Eerste sessie

Hierna zal ik je in een ontspanningshypnose begeleiden zodat je kan wennen aan de staat van hypnose en aan de samenwerking met mij wanneer je in hypnose bent. Ik zal je in eerste instantie zelfhypnose aan leren. Dit is een krachtig tool dat je de rest van je leven kan inzetten als een catalysator om stress af te voeren in je dagelijks leven. Wil je meer weten over de voordelen van zelfhypnose? Lees hier dan verder.

Na de sessie bespreken we het verloop van de sessie en kun je besluiten of deze vorm van therapie goed voelt voor jou en of je een vervolgafspraak wilt inplannen om verder te werken aan je doelstelling.

Aantal sessies

Hypotherapie is een effectieve therapievorm waar je over het algemeen snel resultaat merkt. Per doelstelling kun je rekening houden met 2 tot 4 sessies. Dit kan in sommige gevallen meer of minder zijn afhankelijk van de complexiteit van een probleem/doelstelling.

In mijn prakijk werk ik op een sessie per sessie basis. Dat betekent dat we samen kijken na elke sessie wat de beste vervolgstap is. Met uitzondering van de eersteen tweede sessie is het in de meeste gevallen goed om hier enkele weken overheen te laten gaan om het onderbewustzijn de kans te geven de veranderingen te integreren. Ik ben geen reguliere wekelijkse therapieaanbieder, maar eerder een specialist die beschikbaar is op specifieke momenten om gerichte ondersteuning te bieden. Wees je hiervan bewust bij het plannen van sessies.

Ben jij er klaar voor om een positieve verandering neer te zetten in je leven?

Wil je eerst meer ervaring op doen met hypnose zelf voordat je aan een therapeutische doelstelling werkt, dan is het ook mogelijk om direct een afspraak in te plannen voor een zelfhypnose sessie.

Controle

Ervaar meer controle over je eigen leven.

Balans

Herstel de balans tussen je gevoel en je ratio

Vreugde

Ervaar meer vreugde in je dagelijks leven

Ervaringen van cliënten

“Met één tik op je hoofd ben je weer daar..”
Toen ik vooraf over hypnose hoorde, dacht ik dat is niets voor mij. Via mijn zus ben ik aanraking gekomen met Ayla van School of Joy, omdat ik van mijn steeds terugkerende patronen, faalangst en depressiegevoeligheid afwilde. Doordat ik opnieuw een lastige situatie in mijn werk meemaakte, voelde ik dat ik opnieuw wilde wegrennen. Want dat was wat mijn onderbewustzijn mij vertelde: “loop weg van lastige situaties! “
Ondanks de vele gesprekken die ik met verschillende, kundige psychologen en coaches heb gevoerd, bleef ik last houden van vervelende emoties, faalangst en vermijdingsgedrag. Toen ik mij hier bewust van werd, besloot ik dat dit niet langer kon voortduren en heb ik contact met Ayla gezocht. Een jonge maar zeer gedreven en kundige hypnosetherapeut. Tijdens ons telefonischkennismakingsgesprek vroeg Ayla goed door naar de kern van mijn probleem en vertelde ze mij dat het enkel lukte om van mijn problemen af te komen, als ik er écht voor open stond. Op het moment suprême werd ik ontzettend op mijn gemak gesteld en dat heeft me helemaal geholpen om de doelstellingen te kunnen bereiken. Het voelde voor mij als teamwork. Nu een paar weken na data ben ik een ander mens. Mijn omgeving ziet dit vooral terug in de momenten dat ik voor mezelf durf op te komen en er niet meer voor wegloop. Ik kan nee zeggen op moment dat ík dat wil, ik begin niet te stotteren en/of zweten op lastige momenten, of waar ik in het verleden enorm tegen opzag. Dat voelt als een verademing. De momenten waar het achteraf gezien aan heeft gelegen, hadden er met een gesprek nooit uit kunnen komen! Dit komt omdat ik me die momenten simpelweg niet bewust kan herinneren..
Ik kan iedereen die van zijn/haar problemen af wil komen Ayla aanbevelen.
Astrid

Ik had een vage klacht. Als hobby day-trader blokkeerde ik op voor mij niet begrijpelijke wijze  en saboteerde zelf mijn handelen.  Dat leidde tot meer frustratie en nog emotioneler handelen en bepaald geen positieve ervaring laat staan resultaten. Ik was er kort voor om het day-traden op te geven.

Ayla heeft in één enkele hypnosesessie mij geholpen de oorzaken van mijn, voor mijzelf onverklaarbare gedrag, weg te nemen. Gedurende de gehele sessie heb ik mij in vertrouwde en zeer bekwame handen gevoeld en alle aandacht gekregen die nodig was. Wat eruit kwam was een verrassing die uiteindelijk goed uit te leggen was. Daarmee was het dan ook klaar. 

De eerst volgende trade was een geheel nieuwe andere ervaring. Met rust en plezier kon ik er naar kijken ook al was het geen beste trade. Maar nu kan ik eindelijk  aan mijn techniek gaan werken zonder mijzelf in de weg te zitten. 

Als extra heeft dat niet alleen positieve gevolgen voor mijn day-trading, maar voor mijn hele beleving. Er is nu veel rust in mij en er is een gewicht, waarvan ik niet wist dat het er was,  van mijn schouders gevallen. Ik leef nu met nog meer intentie en plezier mijn leven. De behandeling door Ayla is voor mij van grote waarde en van harte aanbevolen.

Ton

 Het is mijn missie om je op een speelse ontspannen manier  weer in je eigen kracht te zetten.

 

Investering

Let op:

 • De behandelingen van School of Joy worden niet vergoed door de verzekering. 
 • Prijzen zijn inclusief btw. 

Sessie volwassenen: €240,-

Gemiddelde sessie tijd: tussen 2 – 2,5 uur.

 

Sessie tieners (11-18 jaar): € 190,-

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 to 2 uur.

Sessie kinderen (4-10 jaar): €140

Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Meer informatie over hypnose voor kinderen en tieners kun je vinden op de HypnoKids pagina.

 Toepassingen

 

 • Afvallen
 • Allergieën
 • Angsten
 • Astma
 • Bedplassen
 • Blokkades opheffen
 • Blozen
 • Burnout
 • Chronische pijn
 • Concentratie verbetering
 • Eigenwaarde en zelfvertrouwen
 • Examenvrees
 • Fybromyalgie
 • Gedragsproblemen
 • Migraine
 • Negatief zelfbeeld
 • Nerveuze tics
 • Opvliegers
 • Paniekaanvallen
 • Phobieën
 • Prikkelbare darm syndroom
 • PTSS
 • Rouwverwerking
 • Schuldgevoel
 • Slaapproblemen
 • Sportprestaties verbeteren
 • Stoppen met nagelbijten
 • Stoppen met roken
 • Stotteren
 • Stress
 • Tandenknarsen
 • Tinnitus
 • Trauma
 • Vliegangst
 • Woedeaanvallen
 • Zelfvertrouwen

Belangrijk

Het is van belang te begrijpen dat hypnotherapie niet geschikt is voor ernstige psychische aandoeningen, zoals psychose of schizofrenie. In dergelijke gevallen raad ik je aan om contact op te nemen met een geschikte professional, zoals een psychiater. Ook voor ernstige verslavingen kan hypnotherapie worden overwogen, maar altijd met toestemming en in samenwerking met een arts of psycholoog.