Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over hypnose

Kun je vast blijven zitten in hypnose?

Nee, je kunt niet vast blijven zitten in hypnose. Hypnose is een volkomen natuurlijke staat van de geest waar je al meerdere malen per dag in en uit gaat. Er is nog nooit iemand niet teruggekomen uit zelfhypnose.

Kan ik na de sessie nog autorijden?

Ja, zeker. Na de sessie ben je weer volkomen alert.

Zijn mijn geheimen nog veilig tijdens een sessie?

Jazeker. In hypnose ben je er altijd helemaal bij. Je kunt er altijd voor kiezen om iets niet te zeggen, je kunt zelfs liegen. Je kunt zelfs besluiten om je ogen open te doen en weg te lopen. Je onderbewustzijn is er om jou te beschermen. Ook tijdens een hypnose sessie!

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies dat nodig is verschilt per doelstelling en per persoon. Het komt voor dat mensen binnen 1 sessie al het resultaat bereiken wat ze zoeken. Het aantal sessies varieert tussen de 1-4 sessies. In een enkel geval, waar het complexe problematiek betreft kan het meer zijn.

Hoe kan het dat er maar zo weinig sessies nodig zijn?

In hypnose werken we niet met analyses of diagnoses. We werken met het onderbewuste deel van de geest en vragen aan het onderbewust zijn wat de oorzaak is. Een verandering in je onderbewustzijn werkt heel diep door. Normaal hebben we niet zo makkelijk toegang tot ons onderbewustzijn. Hypnose helpt hierbij en hierdoor kunnen we heel snel veranderingen realiseren (soms zelfs in 1 sessie!)
 

Hoe voelt hypnose aan?

De meeste mensen ervaren een hypnose sessie als diepe ontspanning. Dit kan echter per persoon verschillen en ook per doelstelling. Hypnose voelt voornamelijk compleet normaal. Het is namelijk een natuurlijke staat die je al kent. Je bent er helemaal bij.

Kan iedereen in hypnose?

In principe kan iedereen in hypnose. Hypnose moet wel worden toegestaan. Als er sprake is van angst of twijfel kan de hypnose worden geblokkeerd. Denk dus goed na voordat je een sessie boekt of je echt gemotiveerd bent. Uiteindelijk ligt de sleutel tot succes bij jou!

Kan ik de sessie opnemen zodat ik het thuis nog kan terugluisteren?

Bij School of Joy worden geen audio opnamen gemaakt tijdens sessies. Sessies vinden altijd plaats binnen de context van het moment. Het voegt ook niet toe aan het resultaat van de sessie. Je kunt zelfhypnose leren en dan krijg je toegang tot gratis audio bestanden die je thuis kunt luisteren.

Ik heb last van een probleem dat niet op de website staat, kan ik toch een afspraak maken?

Het kan goed zijn dat je een sessie wilt boeken voor iets dat niet op deze website is benoemd. Wat je dan het beste kunt doen is even contact opnemen met me en dan kunnen we samen overleggen wat er mogelijk is.
Kan ik de behandeling vergoed krijgen bij mijn verzekering?

Hoewel School of Joy is aangesloten bij twee beroepsverenigingen worden de behandelingen in principe niet (deels) vergoed door de meeste verzekeringen. Voor hypnose is jou motivatie erg belangrijk, een onderdeel van die motivatie is ook de mate waarin jij bereid bent om in jezelf te investeren. 

Heb je nog een vraag die hier niet tussen staat?

Stuur me een bericht

    Wij gaan zorgvuldig om met jou gegevens zoals staat vermeld in ons privacybeleid.