Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over hypnose

Kun je vast blijven zitten in hypnose?

Nee, je kunt niet vast blijven zitten in hypnose. Hypnose is een volkomen natuurlijke staat van de geest waar je al meerdere malen per dag in en uit gaat. Er is nog nooit iemand niet teruggekomen uit zelfhypnose.

Kan ik na de sessie nog autorijden?

Ja, zeker. Na de sessie ben je weer volkomen alert.

Zijn mijn geheimen nog veilig tijdens een sessie?

Jazeker. In hypnose ben je er altijd helemaal bij. Je kunt er altijd voor kiezen om iets niet te zeggen, je kunt zelfs liegen. Je kunt zelfs besluiten om je ogen open te doen en weg te lopen. Je onderbewustzijn is er om jou te beschermen. Ook tijdens een hypnose sessie!

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies dat nodig kan verschillen per doelstelling maar ook per doelstelling per persoon. Het hangt af van de mate van complexiteit: hoeveel emoties zijn er bij betrokken, hoeveel problemen wil je aanpakken, is het een fysiek probleem of een emotioneel probleem? Over het algemeen hebben mensen 2 tot 4 sessies nodig. Dit kan meer of minder zijn afhankelijk van de individu en de problematiek. 

Hoe kan het dat er maar zo weinig sessies nodig zijn?

In hypnose werken we niet met analyses of diagnoses. We werken met het onderbewuste deel van de geest en vragen aan het onderbewust zijn wat de oorzaak is. Een verandering in je onderbewustzijn werkt heel diep door. Normaal hebben we niet zo makkelijk toegang tot ons onderbewustzijn. Hypnose helpt hierbij en hierdoor kunnen we heel snel veranderingen realiseren (soms zelfs in 1 sessie!)
 

Hoe voelt hypnose aan?

Het klinkt misschien heel raar maar hypnose voelt als niks. Hypnose is een staat waar je dagelijks al in en uit gaat. Heb je weleens dat je in de auto zit en je afslag mist omdat je diep in gedachten verzonken was? Dit noemen we highway hypnose. Hypnose kan op verschillende momenten anders gevoeld worden. De meeste mensen ervaren het als een diepe ontspanning. Maar ontspanning voelen is dus geen voorwaarde voor in hypnose zijn. Mensen kunnen diep in hypnose zijn zonder zich daar bewust van te zijn. Tijdens de sessie zal ik je hier meer over uitleggen.

Kan iedereen in hypnose?

In principe kan iedereen in hypnose. Hypnose moet wel worden toegestaan. Als er sprake is van angst of twijfel kan de hypnose worden geblokkeerd. Denk dus goed na voordat je een sessie boekt of je echt gemotiveerd bent. Uiteindelijk ligt de sleutel tot succes bij jou!

Kan ik de sessie opnemen zodat ik het thuis nog kan terugluisteren?

Bij School of Joy worden geen audio opnamen gemaakt tijdens sessies. Sessies vinden altijd plaats binnen de context van het moment. Het voegt ook niet toe aan het resultaat van de sessie. Je kunt zelfhypnose leren en dan krijg je toegang tot gratis audio bestanden die je thuis kunt luisteren.

Ik heb last van een probleem dat niet op de website staat, kan ik toch een afspraak maken?

Het kan goed zijn dat je een sessie wilt boeken voor iets dat niet op deze website is benoemd. Wat je dan het beste kunt doen is even contact opnemen met me en dan kunnen we samen overleggen wat er mogelijk is.
Kan ik de behandeling vergoed krijgen bij mijn verzekering?

Hoewel School of Joy is aangesloten bij twee beroepsverenigingen worden de behandelingen in principe niet (deels) vergoed door de meeste verzekeringen. Voor hypnose is jou motivatie erg belangrijk, een onderdeel van die motivatie is ook de mate waarin jij bereid bent om in jezelf te investeren.